Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«Παοκτσής ο Σαλπιγγίδης»


Ο Γιώργος Κούδας μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τόνισε πως «δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάζεται πιο σοβαρός φέτος στα πλέι οφ. Αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη λέγοντας πως είναι ΠΑΟΚτσής και θα αποδείξει πολλά με αυτό που θα κάνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Αθλητικό Metropolis:

«Σίγουρα μπορώ να χαρακτηρίσω θετικό το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι τη συνολική εμφάνιση και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε περισσότερο αμυντικά, προσπάθησε να βγάλει ένα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα κριθεί ποιος θα είναι ο πρώτος στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια είχε τη φιλοσοφία να μη δεχτεί γκολ. Από εκεί και πέρα, με τον εμπλουτισμό της ομάδας και τη δουλειά που έγινε, αυξήθηκε η επιθετικότητα σε συγκεκριμένα στοιχεία. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η μεγάλη άνοδος του Βιεϊρίνια. Πιστεύω ότι ο Σάντος έκρινε ότι ο ένας βαθμός στο ΟΑΚΑ είναι πολύτιμος, γι’ αυτό στήριξε πολύ την άμυνα, αλλά βέβαια δεν του έκατσαν και δυο-τρεις φάσεις στην επίθεση για να πάρει τη νίκη. Πέρσι απαξιώσαμε τα πλέι οφ, βγήκαμε δεύτεροι, λέγαμε γιατί να ξαναπαίξουμε, είχαμε διαφορετική ψυχολογία. Φέτος το πήραν πιο ζεστά, πιο σοβαρά. Από το μέσο του πρώτου γύρου και μετά, βήμα-βήμα ο ΠΑΟΚ έχτισε μια ομάδα, έδειξε στοιχεία καλά, με επιθετικό ποδόσφαιρο, η μια γραμμή να στηρίζει την άλλη, να βγαίνουν πιο μπροστά τα χαφ, να σκοράρουν κιόλας. Αν δεν στηρίζεσαι από τους χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σίγουρα έχεις ένα μείον».

Για τις υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ:

«Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δίνη των προβλημάτων του. Ο Άρης φυσικά χθες ήταν καλύτερος, έπαιζε στην έδρα του, δίκαια νίκησε. Ο Άρης έχει μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Παιχνίδι με παιχνίδι διαφοροποιούνται οι ομάδες, δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστούν. Ο κακός Ολυμπιακός, η νωθρή ΑΕΚ μπορεί να βελτιωθούν άμεσα».

Για τις τρεις συνεχόμενες ήττες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

«Του έλειψε λίγο η αυτοσυγκέντρωση, αλλά και ίσως να ξέφυγαν λίγο από το βασικό στόχο τους οι παίκτες, να κρατάνε πρώτα το μηδέν. Γι’ αυτό και δέχτηκαν εύκολα γκολ. Απαγορεύεται στο 92′ να φας γκολ από τη Λάρισα, όταν έχεις μια τέτοια ομάδα».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

«Ο Σαλπιγγίδης είναι παιδί μου. Πέρασε πολλά, αλλά δεν παύει να είναι ΠΑΟΚτσής. Τον είχα στην ακαδημία. Εγώ νομίζω ότι με αυτό που θα κάνει ο Δημήτρης σε επίπεδο επαγγελματισμού θα αποδείξει κάποια πράγματα. Για ό,τι συνέβη στο παρελθόν δεν φταίει ο Δημήτρης, αλλά αυτοί που διοικούσαν».


www.gazzetta.gr

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δεν έχει κούπα, μα έχει καρδιά!


Ο Άρης ξεπέρασε το... χτύπημα του τελικού, κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό με τα γκολ του Τζόνσον και μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση της 2ης θέσης. Απέκρουσε πέναλτι του Κόκε ο Νικοπολίδης!

Πως ξεκίνησαν

Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε σήμερα ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Έκτορ Κούπερ προσπάθησε να βρει την καλύτερη δυνατή 11αδα χωρίς να αλλάξει τις ισορροπίες. Με σχήμα 4-4-2, οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Βανγκέλι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νασούτι και Ρονάλντο Γκιάρο. Στο χώρο του κέντρου και στον άξονα θα είναι οι Νάτσο Γκαρσία και ο Φερνάντεζ. Στα άκρα οι Αντού και Μεριέμ και στην επίθεση οι Κόκε και Τζόνσον

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» με 4-1-4-1παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο θα παίξουν οι Ντουντού, Μαρέσκα και ο Όσκαρ θα είναι σε ελεύθερο ρόλο. Στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Λεονάρντο, δεξιά ο Λούα Λούα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Τα λάθη κυριάρχησαν

Παιχνίδι μέτριο στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τις δύο ομάδες να συναγωνίζονται ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο φρέσκος από τον Άρη και με ευκολία κρατούσε την μπάλα στα πόδια του. Όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά , όπως ακριβώς και ο Άρης. Τα ίδια συμπτώματα παρουσίαζαν και οι Θεσσαλονικείς.

Το «ξύπνημα» το Αντού

Ο Κούπερ είδε πως δεν είχε από τον «φρέσκο» Αντού την ταχύτητα από την αριστερή πλευρά και φυσικά τις επελάσεις του. Ο Αργεντινός αποφάσισε στο να σηκώσει τον Ίαν Ντέιλ και να τον προετοιμάσει για την θέση του Αμερικανού. Ο Αντού βλέποντας πως θα αντικατασταθεί «ξύπνησε» και προσπάθησε να σπρώξει τον Άρη στην επίθεση. Κατάφερε δύο τρείς φορές με τις σέντρες του να δώσει ευκαιρίες στους επιθετικούς.

Το γκολ των Αμερικανών

Από τα πόδια του Αντού προήλθε το γκολ του Άρη στο 40ο λεπτό. Ο 20χρονος μέσοεπιθετικός έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά κάτω από την πίεση του Γκαλίτσιου. Η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Τζόνσον και με ευκολία την έστειλε στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Η ευκαιρία του Μπράβο

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Σέντρα σουτ του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Σηφάκης ίσα- ίσα που ακουμπά την μπάλα και αυτή τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Άρη.

Ντάρμπισαϊρ αντί Λεονάρντο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που άνοιξε των χορό των αλλαγών. Ο Μπάντοβιτς αντικατέστησε τον Λεονάρντο με τον Ντάρμπισαϊρ και τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν με δύο επιθετικούς τον Μήτρογλου και τον Άγγλο φορ.

‘Ζωντανός’ λόγω Νικοπολίδη

Ένα λάθος του Γκαλίτσιου λίγο έλειψε να δώσει στον Άρη από το 53ο λεπτό το προβάδισμα στο σκορ με δύο γκολ. Ο Λαρισσαίος αμυντικός ανέτρεψε τον Αντού με τον Δαλούκα να καταλογίζει πέναλτι. Ο Κόκε αναλαμβάνει να το εκτελέσει με τον Νικοπολίδη με χέρια και με πόδια να αποκρούει το πέναλτι

Ανέβηκε κατακόρυφα ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός για την συνέχεια εγκαταστάθηκε στην άμυνα του Άρη και με τρείς και τέσσερις επιθετικούς προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Η απόδοση των ερυθρολεύκων ανέβηκε κατακόρυφα μετά το χαμένο πέναλτι του Κόκε και με σωστή κυκλοφορία έφτανε πολύ συχνά στα καρέ του Σηφάκη. Ο Άρης περιορίστηκε αμυντικά και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Αμερικανική σφραγίδα!

Στο 93ο λεπτό ο Τζόνσον έμελλε να... κλειδώσει την νίκη για τον Άρη. Ο Αμερικανός έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος γύρισμα του Μέλμπεργκ, πέρασε και τον Νικοπολίδη και σκόραρε κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-0!

MAN OF THE MATCH: Ο Τζόνσον. Ο Αμερικανός φορ με τα δύο γκολ που έβαλε έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Είχε γενικά πολύ καλή απόδοση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μαρέσκα ήταν ο πραγματικά αδύναμος κρίκος για τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός ότι κι αν επιχείρησε να φτιάξει από την τσαπατσουλιά του το κατέστρεφε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντώνης Νικοπολίδης με την απόκρουση που έκανε στο 53ο λεπτό διατήρησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ραούλ Μπράβο φέρει ευθύνη στο γκολ του Άρη. Ο Ισπανός ήταν απλός θεατής στο γκολ του Τζόνσον. Γκάφα έκανε και ο Μέλμπεργκ στο δεύτερο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γιώργος Δαλούκας απέδειξε γιατί είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος διαιτητής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλες οι υποδείξεις του ήταν σωστές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης κατέκτησε σήμερα δίκαια την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν καλύτερος και πιο ουσιαστικός επιθετικά. Από την άλλη ο κόσμος του Άρη δεν απογοητεύτηκε από την μη κατάκτηση του Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης» στέλνοντας μήνυμα στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ να συνεχίσουν την προσπάθεια.

LIVE GAME:

90+ ΓΚΟΟΛ!!! Το 2-0 από τον Τζόνσον. Ο Αμερικανός φορ μετά από λάθος γύρισμα του Μέλμπεργκ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Νικοπολίδη και έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
55’ Ο Λούα Λούα πασάρει στον Μήτρογλου, εκείνος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακυρώνει σωστά το γκολ, αφού ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν καλύπτεται από κανέναν παίκτη του Άρη.
54’ Ο Κόκε δεν καταφέρνει να νικήσει τον Νικοπολίδη και το 1-0 παραμένει.
53’ Πέναλτι για τον Άρη ύστερα από ανατροπή του Γκαλίτσιου πάνω στον Αντού.
52’ Ο Ντάρμπισαϊρ ξεφεύγει από τον Ντάριο Φερνάντες και επιχειρεί ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Σηφάκης που παρακολουθούσε την φάση εκτινάχθηκε και με τις γροθιές και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο καταλήγει άουτ
42’ Ο Ραούλ Μπράβο από πλάγια αριστερά έβγαλε την σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά προς την εστία του Άρη. Ο Σηφάκης βλέποντας πως η μπάλα θα τον κρεμάσει κάνει ένα βήμα πίσω και με υπερένταση την ακουμπάει και την στέλνει να χτυπήσει στην μέσα πλευρά του δοκαριού και
41’Κίτρινη κάρτα στον Κόκε για φάουλ πάνω στον Ντουντού
40’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!! Ο Αντού κλεισμένος από τον Γκαλίτσιο από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε ο Τζόνσον ανενόχλητος με τον Ραούλ Μπράβο απλά να τον παρακολουθεί και να πετυχαίνει το γκολ.
31΄Σουτ Νέτο από τον άξονα άουτ
29’ Ο Κόκε χωρίς οπτικό πεδίο προσπάθησε να πλασάρει άουτ
29’Κίτρινη κάρτα στον Μαρέσκα για φάουλ πάνω στον Φερνάντεζ
7’ Ο Μαρέσκα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σουτ μπλόκαρε ο Σηφάκης
4’ Σουτ του Μεριέμ χωρίς πρόβλημα ο Νικοπολίδης μπλόκαρε

Συνθέσεις ομάδων

Άρης: Σηφάκης , Νέτο, Ρονάλντο, Νάτσο Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Ντέιλι), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (75’ Χαβίτο), Βανγκέλι.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (83' Γ. Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46’ Ντάρμπισαϊρ), Όσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Μικρά μικρά από το «Κλ. Βικελίδης»

18.30 Έχουμε τις συνθέσεις στα χέρια μας:

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντεζ, Κόκε, Αντού, Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ, Βανγκέλι.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Λούα, Μήτρογλου.

18.20 Βγαίνει για ζέσταμα όλη η ομάδα του Άρη και χειροκροτείται από τον κόσμο.

18.15 Ήρθε η ώρα για την υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού να μπει στο γήπεδο για προθέρμανση.

18.08 Ο Νικοπολίδης μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει ζέσταμα.

18.02 Λιγοστός είναι ο κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο του Άρη.

17.58 Ο νέος χλοοτάπητας που έχει τοποθετηθεί έχει εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.

17.35 Ο κόσμος αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές του Άρη κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

17.30 Μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και αποδοκιμάζονται.

17.17 Αρκετοί είναι οι φίλαθλοι που βλέπουν τον αγώνα μπάσκετ του Άρη με το Μαρούσι στο Aris Sports Cafe.

17.15 Ο διαιτητής Δαλούκας εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο για μία πρώτη... βόλτα.


www.gazzetta.gr

Χειρότερα δε γίνεται...


Σε ένα κάκιστο παιχνίδι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα που ικανοποιεί περισσότερο τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΚΟΡΙΟΣ Πλέϊ- ωχ!

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και έβαλε βασικό στην επίθεση τον Μπλάνκο, τον οποίο είχε στους αναπληρωματικούς σε όλες τις δοκιμές, αφήνοντας στον πάγκο τον Τζιμπούρ. Παρόμοια ήταν η διάταξη και του ΠΑΟΚ, ο οποίος από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχνε ότι πατούσε καλύτερα στον αωνιστικό χώρο. Με τους Βιτόλο και Γκαρσία να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να το φέρουν στα μέτρα τους. Η ΑΕΚ, άλλωστε, δυσκολευόταν πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να την κυκλοφορήσει σωστά.

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, οι Καφές και Γιάχιτς είχαν τεράστιες δυσκολίες στο κέντρο κι έτσι η μπάλα δεν έφτανε σχεδόν ποτέ σωστά στους Σκόκο, Μαντούκα και Λεονάρντο, άρα και στον Μπλάνκο που ήταν στην κορυφή. Με αξιώσεις δεν έφτανε η μπάλα ούτε στον Μουσλίμοβιτς, από την άλλη πλευρά, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πιο σωστή ανάπτυξη, με τον Βιεϊρίνια δημιουργούσε κάποιες προϋποθέσεις από τα δεξιά και απείλησε με κάποια σουτ του Λίνο, που μαζί με τον Σορλέν ανέβαιναν από τα αριστερά όταν το έκριναν σκόπιμο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον έλεγχο, ήταν αυτή που έκανε ματς και το γεγονός ότι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ πανηγύριζαν για τα κοψίματα που έκανε ο Μανωλάς, αποδεικνύει το ποια ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Διάστημα στο οποίο, ουσιαστικά, δεν απείλησε ούτε μία φορά. Όχι ότι ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, αλλά ήταν πολύ πιο όμαδα στο γήπεδο.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ έδειξε μια διάθεση να επιτεθεί και απείλησε με ένα σουτ του Σκόκο, ενώ γρήγορα ο Μπάγεβιτς έκανε και την πρώτη αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ. Το σύστημα γύρισε σε 4-4-2, με τον Σκόκο να κινείται αριστερά αλλά και σε πιο ελεύθερο ρόλο από ένα σημείο και έπειτα. Τίποτα, όμως, δεν άλλαζε για την ΑΕΚ. Στο ίδιο διάστημα έπεσε και η απόδοση του ΠΑΟΚ και το ματς, κυριολεκτικά, εξελισσόταν χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα αξιόλογο. Οι δύο ομάδες έφτασαν στο σημείο ουσιαστικά να μην ξέρουν τι παίζουν, τα λάθη εκατέρωθεν διαδέχονταν το ένα το άλλο και θα έμοιαζε με θαύμα το να έμπαινε ένα γκολ...

Θαύματα, όμως, όπως φαίνεται δε γίνονται και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ντάκου...

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Κοντρέρας, καθώς δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε όλο το ματς, ήλεγχε όλες τις φάσεις, είχε απίστευτη ψυχραιμία και ήταν εγγύηση για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Κανονικά πρέπει να συμπεριλάβουμε εδώ σχεδόν όλους τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν. Ηταν τόσο κακό το ματς που θα είναι αδικία να ξεχωρίσουμε έναν ως τον χειρότερο...

Στο ύψος του:
Ο Μανωλάς ήταν ο μόνος που κέρδιζε το χειροκρότημα της εξέδρας για την ΑΕΚ. Άψογος σε όλες τις επεμβάσεις του, προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά σε κάποιες περιπτώσεις. Είχε πάθος, επιχείρησε να ξεσηκώσει και τους συμπαίκτες του, αλλά δεν...

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη φάση που να θεωρηθεί γκάφα, πολύ απλά γιατί δεν έγιναν φάσεις στον αγώνα.

Το στραγάλι: Ο Ντάκος κατάφερε να εκνευρίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ με κάποια φάουλ που έδινε ή δεν έδινε. Δεν έκανε, πάντως, κάποιο σοβαρό λάθος. Το ίδιο και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Υποτίθεται ότι για την ΑΕΚ τα πλέι οφ είναι τελικοί και ειδικά το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν το πιο κρίσιμο. Στο γήπεδο, πάντως, είδαμε μια ομάδα κοιμισμένη, μια ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος, μια ομάδα που δεν ήξερε πώς να επιτεθεί. Έτσι, μοιραία, με το «καλημέρα» σε αυτή τη διαδικασία οι κιτρινόμαυροι φλερτάρουν με ακόμη μία αποτυχία φέτος... Οσο για τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ημίχρονο πατούσε καλύτερα, στο δεύτερο έπεσε κι αυτός και το μόνο που κρατάει είναι ότι διατήρησε την ΑΕΚ στο -2. Με βάση τους αριθμούς, η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα ου Σάντος, αν και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη αν το πίστευε περισσότερο.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88' Γκερέιρο), Λεονάρντο (54' Τζιμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο. Μπλάνκο (66' Νέμεθ).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (88' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (75' Εντίνιο).

LIVE GAME

9' Σέντρα σουτ του Λίνο, η μπάλα φεύγει άουτ.

14' Εκτέλεση φαουλ του Λίνο, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36' Φάουλ του Μαντούκα, άστοχη έξοδος του Χαλκιά, ο Μανωλάς σουτάρει με δύσκολες προϋποθέσεις και στέλνει την μπάλα άουτ.

39' Σουτ του Μουσλίμοβιτς από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

45' Σέντρα του Σορλέν, ο Μουσλίμοβιτς δεν καταφέρνει να έρθει σε επαφή με την μπάλα κι ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση.

47' Σουτ του Σκόκο, αποκρούει ο Χαλκιάς και απομακρύνουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.

66' Φάουλ του Βιεϊρίνια, μπλόκαρε ο Σάχα.

69' Σουτ του Λαγού, η μπάλα κοντράρει, καταλήγει στον Μαντούκα κι αυτός πλασάρει αδύναμα...

87' Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Μαντούκα από σχετικά καλή θέση αλλά η μπάλα ψηλά άουτ.

Μικρά-μικρά από το ΟΑΚΑ

* Τετ α τετ έχουν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ηλίας Ατματσίδης, πριν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατευθυνθεί προς την σουίτα από όπου θα παρακολουθήσει το ματς.

* Στις 16:31 έφυγαν για τα αποδυτήρια οι παίκτες των δύο ομάδων. Περισσότερος ο κόσμος στις εξέδρες σε σχέση με πριν, αλλά και πάλι λίγος...

* Η καθιερωμένη αναδρομή στο παρελθόν, με γκολ από παλαιότερες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Αθήνα, μέσω σχετικού βίντεο από τα μάτριξ.

* Μισή ώρα πριν την έναρξη του ματς ο κόσμος στις εξέδρες είναι λίγος και η ατμόσφαιρα κρύα.

* Με τον Άκη Τάκη τα έλεγε, σε πολύ καλό κλίμα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

* Στις 16:07 βγήκε για προθέρμανση ο ΠΑΟΚ και υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες από το πέταλο.

* Βασικός ο Μπλάνκο για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε, τελικά, την ακόλουθη 11άδα για την Ένωση: Σάχα, Λαγός, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Λεονάρντο, Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο.

* Ο Φερνάντο Σάντος κατεβάζει τον ΠΑΟΚ με την εξής 11άδα: Χαλκιάς, Σαβίνι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς.

* Ενα λεπτό μετά, στις 16:03, βγήκε για ζέσταμα και η ΑΕΚ και ακούστηκαν τα πρώτα χειροκροτήματα από όσους είναι στο ΟΑΚΑ.

* Στις 16:02 βγήκαν οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ και πέρασαν απαρατήρητοι κι αυτοί.

* Στις 15:58 βγήκαν για προθέρμανση οι Σάχα και Αραμπατζής, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από τους ελάχιστους στις εξέδρες.

* Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο ΟΑΚΑ λιγότερο από μία ώρα πριν την έναρξη του ματς. Σε δεκάδες μετριούνται τα άτομα στο πέταλο αλλά και στις υπόλοιπες θύρες.

* Χαλαροί ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων κατά την καθιερωμένη βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Καφές: «Δεν υστερούμε σε κάτι»

Ο Παντελής Καφές μίλησε στο match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πίστη του ότι όλα μπορούν να πάνε καλά στα πλέι οφ. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του αρχηγού της Ένωσης

Για το κατά πόσο είναι εφικτή η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Είχαμε μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτός είναι ο τελευταίος στόχος που μας έχει απομείνει. Νομίζω ότι οι πιθανότητες που έχουμε για να πάρουμε τη 2η θέση είναι αρκετές γιατί ακόμη και σε μια άσχημη χρονιά όπως η φετινή, στα περισσότερα ντέρμπι πήραμε καλά αποτελέσματα κι αυτό μας κάνει αισιόδοξους».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η πρώτη θέση στα πλέι οφ: «Το ότι ξεκινάμε με τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρώτο είναι σίγουρα μειονέκτημα για εμάς. Η πρώτη αγωνιστική είναι πολύ σημαντική. Αν κερδίσουμε το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σημαντικό γιατί σε μια τόσο σύντομη διαδικασία παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Επομένως αν ξεκινήσουμε με νίκη, αυτό θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν το βλέπει ως μία ευκαιρία να αποδείξει η ΑΕΚ ότι άξιζε περισσότερα: «Απαντήσεις πρέπει να δίνεις καθημερινά στο ποδόσφαιρο. Εμείς το θέλουμε πολύ γιατί θα είναι μια σημαντική επιτυχία για εμάς σε αυτή τη σεζόν να καταφέρουμε να πάρουμε τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα προσπαθήσουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

Για το γεγονός ότι όποιος ξεκινάει πρώτος στα πλέι οφ δεν τα καταφέρνει: «Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο γιατί αυτός που είναι δεύτερος στην κανονική διάρκεια της σεζόν κι έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο πρωτάθλημα δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία στα πλέι οφ. Επιπλέον έχει το άγχος να διατηρήσει τα κεκτημένα, δηλαδή τη 2η θέση. Επί της ουσίας οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν να χάσουν κάτι ιδιαίτερο».

Για το αν είναι πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ επειδή κυνηγάει δύο ομάδες: «Οπως είπα νομίζω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο η πρώτη αγωνιστική. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ αυτόματς θα ξεπεράσουμε μία από τις δύο ομάδες. Αυτό θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν η ΑΕΚ υστερεί σε κάτι έναντι των άλλων τριών ομάδων: «Οχι δε θεωρώ ότι υστερούμε σε κάτι. Το δείξαμε και στα ντέρμπι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες είμαστε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ετσι κι αλλιώς αυτή η διαδικασία είναι πολύ περίεργη, πολύ επίπονη. Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, όλες οι ομάδες είναι καταπονημένες και δεν μπορούμε να μιλάμε για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πριν καν αρχίσει. Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την ψυχολογία».

Για το αν θα είναι αποτυχία για την ΑΕΚ αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Οταν η ΑΕΚ διεκδικεί κάτι λιγότερο από την 1η θέση είναι σίγουρα αποτυχία. Ωστόσο δεν σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο. Θέλουμε όλοι πάρα πλύ να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Γιατί είναι κάτι που θα τον ζεστάνει και θα του δώσει ελπίδα».

Για το πώς φαντάζεται την επόμενη μέρα για την ΑΕΚ: «Είναι δύσκολο να μιλάμε από τώρα για την επόμενη μέρα γιατί πολλά θα εξαρτηθούν απ΄τη θέση που θα πάρουμε στα πλέι οφ. Αν βγούμε, τελικά, δεύτεροι, παίξουμε στα προκριματικά νομίζω ότι αλλάζουν πολλά πράγματα. Γιατί όπως είπα θα δώσει ελπίδα στον κόσμο αλλά και σε εμάς τους ίδιους».


www.gazzetta.gr

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ομάδα πενταετίας!


Ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το τελευταίο νταμπλ του Παναθηναϊκού (2004), μιλάει στο gazzetta.gr για το τότε και το σήμερα. Επισημαίνει πως οι «πράσινοι» έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουν ομάδα για πέντε έξι χρόνια, ενώ αποφεύγει να δώσει συμβουλές λέγοντας πως δεν υπάρχουν ξερόλες.

Θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Με το αρχοντικό του στυλ κατεύθυνε την ομάδα, οδηγώντας την ομάδα σε τίτλους. Εκτός από ποδοσφαιριστής προσέφερε και από όλο πόστο στον Παναθηναϊκό, από αυτό του τεχνικού διευθυντή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ του 2004.

Του τελευταίου νταμπλ που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι». Όπως καταλάβατε αναφερόμαστε στον Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Κροάτης μίλησε στο gazzetta.gr για τις δύο κατακτήσεις του «τριφυλλιού». Δεν θέλησε να δώσει συμβουλές στον Κώστα Αντωνίου, λέγοντας πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ξερόλες, ενώ επισήμανε πως είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να φτιάξει ομάδα για πέντε με έξι χρόνια.

Βέλιμιρ καλημέρα. Το 2004 από το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή, πανηγύρισες την κατάκτηση του νταμπλ. Ποιο ήταν το μυστικό της επιστροφής της ομάδας στην κορυφή;

«Σε κάθε ομάδα, πάντα πρέπει να υπάρχει μια πυραμίδα. Είχαμε φτιάξει μια πυραμίδα όπου οι αποφάσεις παίρνονταν με την σειρά. Ο καθένας ήξερε ποια δουλειά κάνει και πως θα την κάνει. Από τον πρόεδρο και τον ιδιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο φροντιστή. Το αποτέλεσμα τα φέρνουν όλοι. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό η καλή οργάνωση. Η ομάδα ήταν ήδη πολύ καλή, φέραμε και φρέσκους παίκτες, είχαμε ομοιογένεια. Υπήρξε σεβασμός μεταξύ όλων και ο καθένας ήξερε τι κάνει. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας».

Όταν αποφάσισες να αναλάβεις το συγκεκριμένο πόστο, υπήρξε κάποια στιγμή που να φοβήθηκες;

«Δεν είμαι από αυτούς που φοβούνται, ούτε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, ούτε πιο μετά. Εγώ σε αυτή την δουλειά ήμουν από τότε που τελείωσα το ποδόσφαιρο, ήξερα τι κάνω. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήξερα να κάνω την πυραμίδα».

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι φίλοι της ομάδας. Ποια λάθη πιστεύεις ότι έγιναν και αν φυσικά έγιναν.

«Πάντα στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη. Γι' αυτό είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο, ακόμα και η Μπαρτσελόνα κάνει λάθη. Είναι δύσκολο να κρατήσεις παίκτες γιατί ο Σεϊταρίδης και ο Κυργιάκος ήθελαν να φύγουν. Στην Ελλάδα βιάζονται πολύ για να έχουν αποτελέσματα. Όπως ανέφερα έφυγαν πολλοί παίκτες και όλοι θα έπρεπε να περιμένουν να δέσουν αυτοί που ήρθαν με την ομάδα, αλλά επαναλαμβάνω στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή».

Μετά από έξι χρόνια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας και πάλι το νταμπλ. Θεωρείς ότι δίκαια είναι στην κορυφή;

«Την έχω παρακολουθήσει αρκετά την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δίκαια το κέρδισε το πρωτάθλημα. Ήταν καλύτερος από τις ομάδες που προσπάθησαν να τον απειλήσουν».

Τι πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να υπάρξει ανάλογη συνέχεια;

«Φέτος ο Παναθηναϊκός μπορεί γιατί είχε την μεγαλύτερη οικονομική δυναμική από ποτέ. Θα πρέπει να κάνει μια καλή ανάλυση και να δει ποιους θα κρατήσει και ποιους θα αφήσει. Έχει μεγάλο ρόστερ και πρέπει να κοιτάς και οικονομικά. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κρατήσει όλους τους παίκτες. Θα πρέπει να συνεχίσει να βγάζει παίκτες από τα φυτώρια. Μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχει δώσει την μισή Εθνική Ελλάδος και εγώ ήμουν τυχερός που δούλευα με αυτούς».

Όσον αφορά την ενίσχυση. Σε ποιες θέσεις θεωρείς πως θα πρέπει να γίνει;

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τεράστιο θέμα. Θα πρέπει να καλύψει τα ήδη μεγάλα συμβόλαια. Αν το δικό μας ήταν 10 εκατομμύρια το μπάτζετ, τώρα είναι 70 με 80. Δεν μόνο τα λεφτά το θέμα. Κάθε γραμμή θέλει έναν παίκτη, από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Πρώτα από όλα θέλει να γίνει ξεκαθάρισμα. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο και υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν καθόλου συμμετοχή. Δεν μπορείς να έχεις τόσο μεγάλο ρόστερ. Πιστεύω ότι δεν έκαναν καλή πολιτική σε αυτό το θέμα».

Το νταμπλ αυτό μπορεί να γίνει αφετηρία για νέες επιτυχίες;

«Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να φτιάξει ομάδα για πέντε με έξι χρόνια γιατί έφυγε το άγχος για τον τίτλο. Έχει τα χρήματα και μετόχους, τους Βαρδινογιάννηδες που ευτυχώς έχουν μείνει και ακόμα βάζουν λεφτά παρότι τους βρίζουν άδικα».

Θα ήθελες να δώσεις μια συμβουλή στον Κώστα Αντωνίου που βρίσκεται στο πόστο του Τεχνικού διευθυντή;

«Αρχικά θέλω να πω πως όταν έχεις μία οργανωμένη ομάδα τίποτα δεν είναι δύσκολο. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και την πολιτική του και κανένας δεν πρέπει να λέει το τι θα κάνει ο άλλος. Δεν υπάρχουν ξερόλες».

Όσον αφορά τον Νίκο Νιόπλια. Πόσο καθοριστική ήταν η συμμετοχή του;

«Ο Νίκος βοήθησε πολύ την ομάδα. Έκανε πολύ καλή δουλειά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Μακάρι να έχει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια».

«Από σήμερα να κοιτάξουν το μέλλον»

«Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια για το νταμπλ. Είναι πολύ σημαντικό και κάθε νταμπλ είναι ότι καλύτερο για τον κόσμο. Από σήμερα θα πρέπει να κοιτάς το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν μένεις με τους τίτλους, θα πρέπει να κοιτάς το επόμενο βήμα».

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Πίντο: Καμία επαφή με ΠΑΟΚ. Ανοιχτός σε κάθε πρόταση.


Τις πληροφορίες που ήθελαν τον ΠΑΟΚ να έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του, διέρρευσε ο Σέρτζιο Πίντο.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δήλωσε στα ΣΠΟΡ του Βορρά για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο «Δικέφαλος» ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, πως δεν έχει μιλήσει καμία φορά με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο πρόσθεσε πως θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει την καριέρα του σε μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα.

«Το συμβόλαιο μου λήγει και έχω πρόταση ανανέωσης από το Αννόβερο που έχει τον πρώτο λόγο», ανέφερε αρχικά ο Πίντο και πρόσθεσε: «Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση το καλοκαίρι καθώς γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα.
Ωστόσο δεν είχα καμιά επαφή με τον ΠΑΟΚ ούτε και με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο».

www.sportdog.gr

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μάχες ως το... Τσάμπιονς Λιγκ!


Σήμερα στις 14:οο ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τους αγώνες των Playoffs.Στο μίνι πρωτάθλημα θα συμμετέχουν ο Ολυμπιακός,ο Πάοκ,η Άεκ και ο Άρης.

Οι αγωνιστικές θα είναι οι παρακάτω:


Η 1η αγωνιστική - 28 Απριλίου:
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Άρης-Ολυμπιακός

2η αγωνιστική - 2 Μαϊου:
ΠΑΟΚ-Άρης
Ολυμπιακός-ΑΕΚ

3η αγωνιστική - 5 Μαϊου:
ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

4η αγωνιστική - 9 Μαϊου:
Άρης-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική - 12 Μαϊου:
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Άρης

6η αγωνιστική - 16 Μαϊου:
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Άρης-ΠΑΟΚ

* Οι ώρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν αύριο.

Η Βαθμολογία:


1) Ολυμπιακός 4
2) ΠΑΟΚ 3
3) ΑΕΚ 1
4) Άρης 0

46footballnews

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Θέλει ΑΕΚ ο Καστίγιο


Ο Σεγούντο Αλεχάντρο Καστίγιο βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ και ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία να συνεργαστεί ξανά με τον Μπάγεβιτς, τον οποίο είχε προπονητή στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 28χρονος μέσος μίλησε στην Εξέδρα για το ενδιαφέρον της Ένωσης. «Έχω πληροφορηθεί μέσω του μάνατζέρ μου ότι τον έχει πλησιάσει μία ομάδα από την Ελλάδα. Επίσης, γνωρίζω πως πρόκειται για την ΑΕΚ. Για να είμαι ειλικρινής, μαζί μου ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει άμεσα και κανείς από την Ελλάδα. Αυτό που μου έχει μεταφερθεί ότι κάποιος ενδιάμεσος εκπρόσωπος έχει μεσολαβήσει για να εκφράσει το ενδιαφέρον της ομάδας. Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες», ανέφερε αρχικά ο Καστίγιο ο οποίος τόνισε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Θα ήταν εξαιρετική η περίπτωση να αγωνιστώ σε μία καλή ομάδα που δίνει το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μου άρεσε πολύ η προοπτική της Ελλάδος και θα θα με βοηθούσε το ότι γνωρίζω και εκτιμώ τον προπονητή με τον οποίο είχα μία πολύ καλή σεζόν»

Για το πότε θα υπάρξουν εξελίξεις τόνισε: «Περιμένω να ολοκληρωθεί η σεζόν που δεν είναι καλή για μένα. Τότε θα επιστρέψω για λίγο στο Εκουαδόρ για να αξιθολογήσω με ηρεμία τις προτάσεις που θα έχω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθω στην πατρίδα σας. Πάντως, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Σερβία και Γαλλία».

Νίκη για την... ηρεμία

Χωρίς απρόοπτο πρόβλημα ολοκληρώθηκε η ΑΕΚ για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Με 4-3-3 παρατάσσει ο Μπάγεβιτς την Ένωση, που θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία.

Χαλαρό ήταν το πρόγραμμα της προπόνησης του Σαββάτου για την ΑΕΚ, καθώς μετά το αρχικό ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και έκαναν ασκήσεις με την μπάλα και σουτ, δουλεύοντας στο τελείωμα των φάσεων. Οι χαμένες ευκαιρίες, άλλωστε, είναι ένα πρόβλημα για την Ένωση φέτος, αν και γενικά δεν δημιουργεί και πολλές σε κάθε ματς...

Κόντρα στον Αστέρα την Κυριακή, πάντως, είτε δημιουργήσει πολλές είτε λίγες, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει τη νίκη. Μπορεί να μην εξαρτάται από αυτή, βέβαια, το ποια θα είναι η διαφορά με τον Ολυμπιακό στην έναρξη των πλέι οφ, καθώς η ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στη Λιβαδειά μπορεί να στοιχίσει ακριβά, αλλά οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για να φτιάξει κάπως η ψυχολογία στα αποδυτήρια και παράλληλα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμα τα πράγματα και στις εξέδρες.

Με 4-3-3 και Τζιμπούρ
Σε ό,τι αφορά το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς έχει δείξει τη διάθεση του να επιμείνει για δεύτερη σερί εβδομάδα στο 4-3-3, αλλά αυτή τη φορά τουλάχιστον δε θα έχει... τρία αμυντικά χαφ στο κέντρο, όπως κόντρα στον Λεβαδειακό που πάει για τη Β' Εθνική. Με βάση την τελευταία δοκιμή του Σέρβου τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σάχα, αριστερό μπακ ο Γεωργέας, δεξί ο Αραούχο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα το αποτελούν οι Μαϊστόροβιτς και Μανωλάς.

Στο χώρο του κέντρου, ως κόφτης, θα είναι ο Γκέντσογλου, με τους Γκερέιρο και Μαντούκα δίπλα του, ενώ οι Λεονάρντο και Σκόκο θα αγωνιστούν στα δύο άκρα ως εξτρέμ, με τον Τζιμπούρ να παίρνει τη θέση του επιθετικού και τον Μπλάνκο να μένει στον πάγκο... Δεν αποκλείεται, πάντως, την τελευταία στιγμή ο Μπάγεβιτς να έχει κάποια άλλη έμπνευση και να προχωρήσει σε αλλαγή.

Οι τραυματίες...
Στην προπόνηση του Σαββάτου οι Αλεξόπουλος και Καράμπελας έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ο Φροξυλιάς απουσίαζε καθώς παρέμεινε κλινήρης.

Μυστήριο ο κόσμος...
Σε ό,τι αφορά την παρουσία του κόσμου, ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν για το πόσοι θα είναι, πάνω-κάτω, στο ΟΑΚΑ. Το κλίμα είναι περίεργο και περισσότερο από το πόσοι θα είναι στις εξέδρες, ενδιαφέρει το να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Εκτός κι αν η ομάδα κάνει πάλι κανένα... μαγικό, όπως τόσες φορές φέτος.

www.gazzetta.gr

Και Πασιένσα για ΠΑΟΚ


Συνεχή είναι τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ. Η εφημερίδα «A'Bola» αναφέρει πως ο δικέφαλος κοιτάζει την περίπτωση του Ντομινγκός Πασιένσα της Μπράγκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάνει την Μπράγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να διεκδικεί μέχρι και το πρωτάθλημα ενώ δεν δείχνει να κινδυνεύει από την τρίτη Πόρτο. Οπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι ο Πιασένσα έχει επαφή με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Από την διοίκηση του «δικεφάλου» δεν επιθυμούν την προπονητολογία καθώς αυτό κάνει κακό στην ομάδα ενόψει των πλέι οφ. Οπως τονίζουν στην Τούμπα το θέμα της τεχνικής ηγεσίας θα ξεκαθαρίσει μετά το πέρας των πλέι οφ.

www.gazzetta.gr

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Εξετάζουν Ρομέρο στο «τριφύλλι»


Ένα ακόμα όνομα με τους υποψήφιους αμυντικούς προστέθηκε στη λίστα του Παναθηναϊκού. Όπως μετέδωσε το ESPN οι «πράσινοι» έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Αργεντινό στόπερ, Μαουρίτσιο Ρομέρο (video).

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις στο μεταγραφικό μέτωπο πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη, ωστόσο η αναζήτηση παικτών συνεχίζεται. Στη λίστα των αμυντικών εκτός από τα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα μπήκε και αυτό του Μορένο της μεξικανικής Μονάρκας Μορέλια.

Πρόκειται για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό από την Αργεντινή, ο οποίος την τελευταία τριετία κάνει καριέρα στη ομάδα του Μεξικού. Σύμφωνα με το ESPN ο Παναθηναϊκός έχει ζητήσει να μάθει τις απαιτήσεις της ομάδας του για την παραχώρησή του και εξετάζει προσκεκτικά την περίπτωσή του.

Ο Ρομέρο είναι αρκετά γνωστός στην Λατινική Αμερική και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Λανούς, στην οποία υπήρξε συμπαίκτης για μια διετία και με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Αν και δεν είναι πολύ ψηλός, πρόκειται για έναν δυνατό αμυντικό με έφεση στο σκοράρισμα. Με την Μορέλια έχει συνολικά σημειώσει 11 γκολ σε 91 ματς.

Η καριέρα του

ΣΕΖΟΝ


ΟΜΑΔΑ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


ΓΚΟΛ

2001/02


Λανούς


6


2

2002/03


Λανούς


6


1

2003/04


Λανούς


6


1

2004/05


Λανούς


28


2

2005/06


Λανούς


35


1

2006/07


Λανούς


24


3

2007/08


Μορέλια


31


5

2008/09


Μορέλια


32


3

2009/10


Μορέλια


28


3


«Ψηστήρι σε Σκόκο»

Στο μεταξύ στον Παναθηναϊκό εξακολουθούν να παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο, ο μάνατζερ του οποίου είχε την Πέμπτη συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» περιμένουν τις εξελίξεις για να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Μάλιστα, ποντάρουν πολύ στον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον συμπατριώτη του να επιλέξει τον Παναθηναϊκό. «Έλα στον Παναθηναϊκό. Εδώ είναι πολύ καλύτερα από ότι στον Ολυμπιακό και θα πάρουμε και τα επόμενα χρόνια πρωτάθλημα» φέρεται να έχει πει σε επικοινωνία του με τον συμπατριώτη του ο Σεμπάστιαν Λέτο.

www.gazzetta.gr

Γκσπούρνινγκ... αιωνίων!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/be2afd751ba0f9f4268fdbe04653679f_L.jpg?1271434269?1271434269?1271434269






Ο γκολκίπερ της Σκόντα Ξάνθης, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ βρίσκεται στο στόχαστρο των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν σήμερα τα αυστριακά ΜΜΕ.


Ο πορτιέρε της Ξάνθης, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, είναι στην μεταγραφική λίστα των δύο... μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος, ήτοι των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Όπως αναφέρουν σήμερα οι αυστριακοί η περίπτωσή του απασχολεί έντονα τόσο τους φετινούς πρωταθλητές Ελλάδας όσο και τους Πειραιώτες. Το προσεχές διάστημα θα καταδείξει εάν τελικά ο Αυστριακός γκολκίπερ είναι στο στόχαστρο των δύο αυτών συλλόγων.


www.gazzetta.gr

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Καμία ανησυχία για τον Βιερίνια


Σχετικά με τον τραυματισμό του Βιερίνια, οι διευκρινίσεις του Παναγιώτη Γιγή, του γιατρού του δικεφάλου για την κατάσταση του Πορτογάλου, ήταν κατατοπιστικές. Ο Πορτογάλος πέφτοντας χτύπησε στο γοφό και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στις προπονήσεις του "δικεφάλου".

"Ο Βιερίνια πέφτοντας χτύπησε στο γοφό και έκανε μια ισχυρή ισχιαλγία. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό εκ πρώτης όψεως. Θα περιμένουμε να περάσει το πρώτο 24ωρο και αύριο θα κάνουμε εξετάσεις αν συνεχίσει να πονάει ο παίκτης. Επειδή ο πόνος είναι οξύς γι' αυτό και ανησύχησε τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και ο κόσμος εκείνη τη χρονική στιγμή του αγώνα. Δεν θα έχουμε πρόβλημα, είμαστε αισιόδοξοι".

Επιστρέφει ο Γκαρσία

Ίβιτς, Κοντρέρας και Μαλεζάς είναι οι τρεις από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που θα λείψουν από την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Οι τρεις τους είναι τιμωρημένοι με κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν οριστικά την ποινή τους την επόμενη Κυριακή για να επανέλθουν στα πλέι-οφ.

Στα πλέι-οφ θα επανέλθει -κατά τα φαινόμενα- κι ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που είναι τραυματίας και χρειάστηκε να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα επανένταξης στις προπονήσεις.

Τέλος, στον αγώνα με τον Εργοτέλη, επιστρέφει ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Βιερίνια, δεν αποκλείεται να προφυλαχθεί μετά από τον τραυματισμό.

www.novasports.gr

Πατέρας: "Αφιερωμένο στον κόσμο"

Στους οπαδούς της ομάδας αφιέρωσε το πρωτάθλημα ο Νικόλας Πατέρας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσει για τη συμπαράσταση που έδειξαν στην ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη.

«Το πρωτάθλημα αυτό το αφιερώνω στους οπαδούς μας επειδή έζησαν διάφορες καταστάσεις φέτος, πολλές από τις οποίες δεν ήταν οι καλύτερες. Τους ευχαριστώ με αυτόν τον τρόπο για τη στήριξη που έδειξαν τόσο σε μένα και τη διοίκηση του συλλόγου, όσο και στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα πιο καθαρά πρωταθλήματα. Το κερδίσαμε με την αξία μας και δεν μας το χάρισε κανένας, αφού αποδείξαμε πως είχαμε την καλύτερη ομάδα. Θα δούμε αν θα μείνω μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Aρη και να δώσουμε τα πάντα για να το πάρουμε»., ήταν τα λόγια του Νικόλα Πατέρα.

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Το πρωτάθλημα αυτό είναι ένα όνειρο έξι ετών το οποίο έγινε πραγματικότητα. Μακάρι η ομάδα να καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της αυτοκρατορία, όπως ακριβώς έκανε και στο μπάσκετ. Ο Νικόλας Πατέρας είναι φίλος μου εδώ και 25 χρόνια και φυσικό να τον συγχαρώ, όπως ακριβώς θα έκανα με κάθε αληθινό φίλο του Παναθηναϊκού. Όσο για το αν θα μείνει, ρωτήστε τον ίδιο».

Λακωνικός ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κατά την έξοδό του από το ΟΑΚΑ δηλώνοντας: «Έρχονται καλύτερες μέρες».

Στο ίδιο στυλ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος αρκέστηκε να ευχηθεί: «Και του χρόνου».

www.novasports.gr

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ

Με νίκη έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στην Τούμπα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» με γκολ του Μουσλίμοβιτς επικράτησε με 1-0 της Καβάλας και πλέον στρέφει το μυαλό του στα πλέι οφ.


Όσοι είδαν το Ρεάλ –Μπαρτσελόνα και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ισπανικές ομάδες και αποφάσισαν να πάνε στην Τούμπα έκαναν πολύ κακός. Θέαμα μηδέν, φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και μάλιστα όλες στο πρώτου ημίχρονο. Αυτό και μόνο φτάνει για να καταλάβετε το πόσο τυχεροί ήσασταν όλοι εσείς που δεν είδατε τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Καβάλα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με το 4-4-2 το οποίο δοκίμασε καθ’ όλη την εβδομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίνο. ΟΙ δύο κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Το χώρο του κέντρου οι Βιτόλο και Φωτάκης στην μεσαία γραμμή, με τον Σορλέν αριστερά και τον Μουν δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Βιερίνια μαζί με τον Μουσλίμοβιτς

Με προπονητή τον Κώστα Τσαλίκη, μετά την απομάκρυνση του Ολλανδού Ντε Μος η ομάδα της Καβάλας θα προσπαθήσει στην Τούμπα να μετριάσει της εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. Ο υπηρεσιακός προπονητής των «αργοναυτών» επέλεξε να ξεκινήσει με σχήμα 4-5-1 με τους Ιτανζ κάτω από τα δοκάρια, Οικονόμου δεξιά και Παβίσεβιτς αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ντουγκλάο και Θεοδωρέλλη. Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Ντιέ και Ντικροκ. Στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ορούμα με τον Ρινκον να κινείται αριστερά και τον Ονουάτσι δεξιά. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σμόλαρεγκ.

Ο Μουσλίμοβιτς το γκολ

Αυτό που κρατάμε ως εικόνα από το πρώτο ημίχρονο είναι το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις με τον Μουσλίμοβιτς. Νωρίτερα, δηλαδή στα 45λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά η υπεροχή του ήταν ανούσια. Με το γνωστό σύστημα βγάζω σέντρα και η μπάλα όπου πάει ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να φτάσει στο γκολ. Κομματάκι δύσκολο καθώς ο Ιτάνζ ήταν σταθερός όπως και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Μόνο Βιερίνια

Οι γηπεδούχοι έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Βιερίνια προσπάθησε στην θέση που τον έβαλε τον Σάντος, δίπλα στον Μουσλίμοβιτς, να «τρυπήσει» την άμυνα της Καβάλας. Οι οποίες καλές προσπάθειες δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς είχαν ως αποδέκτη τον Πορτογάλο επιθετικό.

Μόνο αμυντικά η Καβάλα

Η ομάδα του Κώστα Τσαλίκη προσπάθησε κυρίως αμυντικά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και με αντεπιθέσεις να φτάσει στα καρέ του Χαλκιά. Πριν πετύχει το γκολ ο Μουσλίμοβιτς αμυντικά στάθηκε αρκετά καλά, επιθετικά όμως δεν υπήρχε.

Παπάζογλου αντί του Μουν

Ο Φερνάντο Σάντος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποφάσισε να κάνει την πρώτη αλλαγή. Ο μέτριος Μουν πέρασε εκτός αγώνα και την θέση του πήρε ο Παπάζογλου. Ο Δικέφαλος με δύο βαριά κορμιά στην επίθεση και τον Βιερινία να επιστρέφει στην φυσική του θέση, του πλάγιου επιθετικού.

Το απόλυτο μηδέν

Όσοι παρακολούθησαν το δεύτερο ημίχρονο είτε από το γήπεδο, είτε από το συνδρομητικό κανάλι ήταν άτυχοι. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές

σε σημείο που ο θεατής να πιάνει κουβέντα με τον διπλανό του για το πώς πέρασαν το Πάσχα. Αν δει κανείς το LIVE θα αντιληφθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο μόνο μια ευκαιρία δημιουργήθηκε από τον ΠΑΟΚ σο 77ο λεπτό. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ με τον Ντουγκλάο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ


MAN OF THE MATCH: Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με το γκολ που πέτυχε έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ. Ο Βόσνιος επιθετικός πέτυχε το 5ο φετινό του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπράις Μουν δεν μπόρεσε να βοηθήσει το ΠΑΟΚ στην θέση που χρησιμοποιήθηκε (δεξί χαφ). Ο Νοτιοαφικανός ποδοσφαιριστής που τον εμπιστεύτηκε ο Σάντος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντελίνο Βιερίνια ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το 67ο λεπτό που αγωνίστηκε. Ο Πορτογάλος επιθετικός τραυματίσθηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχουμε την εντύπωση πως η Καβάλα φοβήθηκε υπερβολικά τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα α μην δημιουργήσει ούτε μια ευκαιρία στο αποψινό παιχνίδι. Οι «αργοναύτες» ήρθαν στην Τούμπα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και το πλήρωσαν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μιχάλης Ντάκος από τον σύνδεσμό διαιτητών Ξάνθη πέρασε ένα ήσυχό βράδυ στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που δεν θα θέλουν να θυμάταιθ κανείς

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Βέβαια εκτός από το γκολ κανείς δεν θέλει να θυμάται το παιχνίδι.

LIVE GAME:

87’ Αλλαγή για την Καβάλα ο Σουλτανίδης στην θέση του Ντικροκ

82’ Αλλαγή για την Καβάλα ο Σόσιν στην θέση του Σμόλαρεκ

79’ Αλλαγή για ον ΠΑΟΚ ο Φιλομένο στην θέση του Μουσλίμοβιτς

77’ Φάουλ του Λίνο ο Ντουγκλάο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ

76’ Κίτρινη κάρτα στον Θεοδωρέλλη για φάουλ πάνω στον Παπάζογλου

73’ Κίτρινη κάρτα στον Ρινκον

69’ Αλλαγή για την Καβάλα ο Ιωάννου στην θέση του Ορούμα

67’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στην θέση του Βιερίνια

46’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου στην θέση του Μουν

45’ ΓΚΟΛ!!! 1-0!!! Ο Φωτάκης εκτέλεσε το κόρνερ με τους Μουσλίμοβιτς και Τσιρίλο να πηδάνε για την κεφαλιά. Η μπάλα όμως χτύπησε στο πρόσωπο του Βόσνιου και προσγειώθηκε στα πόδια. Χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ

41’ Ο Λίνο την σέντρα κεφαλιά του Βιερίνια μπλόκαρε ο Ιτάνζ.

34’ Ο Αραμπατζής από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα κεφαλιά του Βιερίνια λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ιτάνζ.

29’ Ο Σορλέν από τα αριστερά έβγαλε την σέντρα ο Μουσλίμοβιτς την κεφαλία άουτ.

26’ Κίτρινη κάρτα στον Ορούμα για φάουλ πάνω στον Φωτάκη

23’ Ο Σμολάρεκ από τα δεξιά έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ

20’ Βιερίνια έξω από την μεγάλη περιοχή σουτ άουτ

18’ Ο Βιερίνια ξέφυγε από την επιτήρηση του Ντουγκλάο συρτή σέντρα για τον Μουσλίμοβιτς πλασέ άουτ.

15’ Δυνατό σούτ του Βιερίνια η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιτανζ.

11’ Ο Βιερίνια από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα για τον Μουσλίμοβιτς το κεφάλι όμως του Ντουγκλάο έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μούν (46’ Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (79’ Φιλομένο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια(67’ Κουτσιανικούλης)

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: (Κώστας Τσαλίκης) Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμόλαρεκ (82’ Σόσιν), Ορούμα (69’ Ιωάννου), Ντουγκλάο, Ντικροκ (87’ Σουλτανίδης), Ρινγκον, Οικονόμου, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης


Μικρά-μικρά από Τούμπα

Μία ώρα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καβάλα και το γήπεδο της Τούμπας δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες αγωνιστικές. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα (Άρης, ΑΕΚ, Λάρισα) έχουν φέρει μια σχετική απογοήτευση στο κόσμο της ομάδας. Η κίνηση περιμετρικά της Τούμπας είναι πολύ περιορισμένη με τους φιλάθλους στα διάφορα πηγαδάκια, να κουβεντιάζουν κυρίως για τους αγώνες των play offs εκεί όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θα συναντήσει τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Άρη.



Χωρίς προβλήματα έφτασαν σχεδόν μαζί οι δύο αποστολές για την αποψινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας. Πρώτη έφτασαν οι «αργοναύτες» και στην συνέχεια αυτή του Δικεφάλου. Νωρίτερα από όλους οι διαιτητές με επικεφαλή τον Ντάκο από τον σύνδεσμό διαιτητών Ξάνθης.



Στα χέρια μας οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος) Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μούν, Βιτόλο, Τσιρίλο Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: (Κώστας Τσαλίκης) Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμόλαρεκ, Ορούμα, Ντουγκλάο, Ντικροκ, Ρινγκον, Οικονόμου, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης



Για το καθιερωμένο ζέσταμα βγήκε πρώτος ο τερματοφύλακα της Καβάλας Ιτανζ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της Καβάλας. Από τον ΠΑΟΚ την αρχή έκανε ο Κώστας Χαλκιάς που απέσπασε το χειροκρότημα των φιλάθλων. Μετά από 10λεπτα ακολούθησαν και οι παίκτες του Σάντος

Στο επίκεντρο οι τρεις της Καβάλας

Τρεις συνολικά είναι οι παίκτες από την Καβάλα για τους οποίους ο ΠΑΟΚ φέρεται να ενδιαφέρεται. Ονουάτσι, Ντουγκλάο και Ορούμα σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκονται στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Δικεφάλου.



Για τον Ονουάτσι το φλέρτ «κρατάει» από τον Χειμώνα, όταν ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης είχε επισκεφθεί την Τούμπα παρέα με τον Νιγηριανό επιθετικό. Για τους υπόλοιπους δύο το ενδιαφέρον προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των καλών εμφανίσεων με τα χρώματα των «αργοναυτών».




Έρχεται η Ρόμα έρχονται έσοδα

Λίγο πριν φύγουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους η διοίκηση της ΠΑΕ συμφώνησε με την Ρόμα του Τότι. Το φιλικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21 Μαΐου στο γήπεδο της Τούμπας. Τις προσεχείς ημέρες θα οριστικοποιηθεί και η ώρα έναρξης.

Οι επιτελείς του Δικεφάλου συμφώνησαν με τους ανθρώπους της Ρόμα και θα κλείσουν τη χρονιά με ένα σπουδαίο παιχνίδι για τον κόσμο του ΠΑΟΚ καθώς τα πλέι οφ ολοκληρώνονται στις 16 Μαϊου. Μάλιστα η ιταλική ομάδα αναμένεται να έρθει με όλα της τα αστέρια στην Θεσσαλονίκη.

Με την παρουσία της Ρόμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επωφεληθεί οικονομικά καθώς η Τούμπα αναμένεται να γεμίσει και στα ταμεία του συλλόγου θα εισρεύσει ζεστό χρήματα, σε μια χρονική περίοδο αρκετά δύσκολη.

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε εναντίον της Λάτσιο στην Ρώμη σε ένα άλλο μεγάλο φιλικό ματς όπου βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι του Δικεφάλου. Οι φίλαθλοι της Λάτσιο είχαν βραβεύσει τον Σέρτζιο Κονσεισάο για την προσφορά του στην Ιταλική ομάδα.




Οι νέοι 3-2 τον Άρη

Με μία ακόμη νίκη, επί του Άρη αυτή τη φορά με σκορ 3-2, συνέχισε την πορεία της η ομάδα Νέων Κ-17 του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα Υποδομών ΟΠΑΠ 2009-2010, όπου παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Β' Ομίλου με 61 βαθμούς.

Η ομάδα του Δημήτρη Δανιηλίδη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη επί του Άρη για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι νίκες με 0-3, 5-4 και 0-1 μέχρι και τη σημερινή επικράτηση, που ήρθε χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι: Κομνηνάκης (16'), Γκελάι (66'), Παπαδόπουλος (82'). Για τον Άρη και τα δύο γκολ πέτυχε ο Μπάκης (39', 45').

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Δανιηλίδης) : Μελισσάς, Κωνσταντινίδης, Αβαλιάν, Λαμπάκης (87' Τουλκερίδης), Κομνηνάκης, Μπαξεβάνος, Παπαδόπουλος (90' Αθανασιάδης), Τσανδάρης (80' Κρινίτσας), Μπολόσης (74' Νικολαίδης), Πέλκας (59' Γκελάι), Κίτσιου.

www.gazzetta.gr

Θα... καλπάζει και του χρόνου!


Με τον πλέον... εμφατικό τρόπο εξασφάλισε την παραμονή της η Λάρισα η οποία έκανε περίπατο στη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας με 3-0 τον απογοητευτικό Πανιώνιο!


Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Γιόνσον (63' Αναστασόπουλος), Όμο, Κουμορτζί, Κουκέτς (Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46' Λουκίνας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας

Λάρισα: Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73' Ζέσους), Τουάμα (80' Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πούρι (85΄ Σίμιτς), Μελίσσης

Live Game
74' Σουτ του Βενετίδη, ο Μπέλιτς όμως αποκρούει.
63' Μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα, με τον Μετίν να βρίσκει το δοκάρι έπειτα από ωραίο σουτ.
60' ΓΚΟΛ!!! 0-3! Νέο κλέψιμο από τον Μετίν που βρίσκει τον Κουζέν και αυτός αποφεύγει τον Όμο και κάνει το 3-0.
58' Κλέψιμο από τον Μετίν, αλλά το πλασέ του Τούρκου φεύγει άουτ.
48' Κοντινή κεφαλιά του Κουμορτζί ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.
38' ΓΚΟΛ!!! 0-2! Απυεθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τουμά που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπέλιτς.
27' ΓΚΟΛ!!! 0-1! Ωραία προσπάθεια του Μετίν που φτάνει έξω από την περιοχή και με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

www.gazzetta.gr

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Δικαίωση Κυργιάκου!


Ο Σωτήρης Κυργιάκος δικαιώθηκε στην δικαστική διαμάχη που είχε με τον Παναθηναϊκό και αντί για 1,5 εκ. ευρώ θα καταβάλλει στους «πράσινους» μόλις 55.000 για τη μεταγραφή του στους Ρέιντζερς τον Ιανουάριο του 2005.





Ο ΚΟΡΙΟΣ
Αυτή θα είναι και η χαριστική βολή σε οποιαδήποτε μελλοντικά σενάρια για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ο διεθνής άσος της Λίβερπουλ δικαιώθηκε στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης του CAS που τον υποχρέωνε να καταβάλλει στο «τριφύλλι» 1,5 εκ. ευρώ για την μετακίνηση του στους Γκλάσκοου Ρέιντζερς.

Εντέλει, ο «Sotis» θα δώσει στον Παναθηναϊκό το κατώτατο ποσό που γίνεται, δηλαδή 55.000 ευρώ και δικαιώθηκε στην δικαστική διαμάχη που είχε εδώ και χρόνια με τους «πράσινους».

Το... στόρι

Για όσους δεν θυμούνται πως είχε προκύψει η συγκεκριμένη διαμάχη, η οποία μάλιστα κατά το παρελθόν αποτέλεσε εμπόδιο για την επιστροφή του στην Παιανία, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2005 ο Παναθηναϊκός παραχώρησε τον παίκτη στους Ρέιντζερς ως δανεικό με οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Το συμβόλαιο του Κυργιάκου, όμως, δεν ήταν «κλειστό», έχοντας μοναχά οψιόν μονοετούς ανανέωσης, εκείνος δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει την οψιόν και όντας πια ελεύθερος πήρε μεταγραφή στους «Τζερς».


www.gazzetta.gr

Λίνο και... δένει!


Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα παραμονή του Μασιέλ Λίνο στον ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο του Βορρά περιμένουν την άφιξη στην Θεσσαλονίκη του εκπροσώπου του για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.




Μετά τους Χαλκιά, Γκαρσία και Ίβιτς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιθυμεί να ολοκληρώσει θετικά και το τέταρτο συμβόλαιο, αυτό του Λίνο το οποίο λήγει το καλοκαίρι. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου αμυντικού για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την παραμονή του Λίνο στην Τούμπα.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί στην πλευρά του ποδοσφαιριστή είναι διετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές που θα ξεπεράσουν τις 500.000 ευρώ. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών οφείλεται καθαρά στην πλευρά του ποδοσφαιριστή. Με τον Βραζιλιάνο να περιμένει έγγραφη πρόταση από ομάδα των Αραβικών Εμιράτων, η οποία ακόμη δεν έχει έρθει, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να βλέπει πιο ζεστά την πρόταση του ΠΑΟΚ.


http://www.gazzetta.gr/

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Διαρκείας από τον ΠΑΟΚ


Oπως και πέρσι, έτσι και φέτος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκδώσει εισιτήρια διαρκείας για τα πλέι οφ σε τιμή που θα αποτελέσει κίνητρο για τους οπαδούς της ομάδας.

Η έκδοσή των εισιτηρίων θα γίνει μετά και το τέλος του πρωταθλήματος. Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα συγκριτικά με την περσινή σεζόν και η τιμή του πακέτου των τριών αγώνων που θα δώσει ο ΠΑΟΚ εντός έδρας, θα είναι πολύ πιο συμφέρουσα για οποιονδήποτε φίλαθλο, από την αγορά ξεχωριστών εισιτηρίων για το κάθε ματς.


www.gazzetta.gr

«Μα που να πάω... »


Τη διάθεση του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν εξέφρασε για πρώτη φορά ανοιχτά ο Νίκος Νιόπλιας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον... «Killer».

Ο Nιόπλιας σε συνέντευξη που έδωσε στο “Novasports” δήλωσε:

Για την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Πήγαινα στη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις συνθήκες εργασίας στον Παναθηναϊκό. Πού αλλού να πάω; Αν μου γίνει πρόταση, βέβαια και θα μείνω».

Για τη μη απόκτηση αμυντικού τον Ιανουάριο: «Συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι θα στηριχθούμε στα παιδιά που είναι στην ομάδα. Όσο για το καλοκαίρι σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές».

Για τις επόμενες μεταγραφές: «Είναι νωρίς να πούμε για θέσεις και ονόματα. Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τα μεταγραφικά. Ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε έναν βαθμό για να πάρουμε τον τίτλο, αν και εμείς θα παλέψουμε να κάνουμε δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν».

Για το πώς ένιωσε όταν «ψαλιδίστηκε» η διαφορά στο πρωτάθλημα: «Όταν η διαφορά έφθασε στους δύο βαθμούς, αισθάνθηκα κάπως περίεργα, διότι είχαμε μία καλή απόσταση από τους διώκτες μας, αλλά ποτέ μου δεν φοβήθηκα. Είχα σιγουριά, πίστευα στην ομάδα και στις ικανότητες των παιδιών και ήμουν σίγουρος ότι θα κόψουμε πρώτοι το νήμα».

Για το πιο σημαντικό ματς της θητείας του μέχρι τώρα: «Το πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο με τον Ηρακλή. Παίζονταν πολλά σε εκείνο το ματς. Έπρεπε να νικήσουμε και θεωρώ ότι ήταν η πιο καθοριστική νίκη. Ανέβηκε η ψυχολογία και η ομάδα άρχισε να παίρνει τα πάνω της».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Μας στενοχώρησε όλους η ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά την επόμενη μέρα ξεφεύγεις… Το ξεπερνάς και λες ότι αυτό που μετράει είναι το πρωτάθλημα. Είμαστε πλέον κοντά και θέλουμε και το Κύπελλο. Υπάρχει η ρεβάνς στα Γιάννινα κι εφόσον περάσουμε ακολουθεί ο τελικός. Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός».


www.gazzetta.gr